PET/CT Omni Legend

Намери доктор

PET/CT Omni Legend

PET/CT Omni Legend | Anadolu Medical Center

PET/CT Omni Legend

Какво се случва, когато PET/CT, един от методите за образна диагностика, използван при съмнения за рак, е оборудван с изкуствен интелект? В отговор на този въпрос – PET/CT Omni Legend предлага иновативна технология, която се отличава с бързо сканиране, високо качество на изображенията и много други предимства.

Специалистът по нуклеарна медицина и ръководител на отделението по нуклеарна медицина, доц. д-р Кезбан Бербероглу, сподели новостите, които носи този апарат. Той осигурява комфорта не само на пациентите, но и на лекарите и здравните специалисти, които извършват ПЕТ/КТ.

По-кратко време за снимане, по-ниска доза на облъчване

PET/CT Omni Legend съкрати процеса на сканиране от 15 минути на 7-8 минути. Освен това пациентът е изложен на много по-ниска доза радиация. Лекарят може да извърши прегледа чрез изображения с по-високо качество.

PET/CT Omni Legend улавя много малки тумори

С новото устройство могат да се изобразяват малки лезии със съмнителни тумори, докато са все още с много малък размер (0,5 мм). За сравнение, досегашните ПЕТ/КТ сканирания не могат да визуализират лезии под 2 mm. В това отношение можем да кажем, че PET/CT Omni Legend е голяма придобивка за ранна диагностика.

Интелигентни технологии с изкуствен интелект в действие

PET/CT Omni Legend има както функции за машинно обучение, така и функции без движение, които проследяват дишането на пациента. С функцията за машинно обучение устройството непрекъснато подобрява способността си да улавя лезии, като съхранява информация с всеки направен кадър. Функцията за проследяване на дишането на пациента позволява да показва точно местоположението на туморите. PET/CT Omni Legend се използва не само при пациенти с рак на белия дроб, но и тумори, които могат да бъдат скрити в субдиафрагмалната област и които не са достигнали размери, за да бъдат открити със старата технология.

Новата технология има специален алгоритъм, който предотвратява отблясъците при изобразяване на пациенти с метални части (протези и др.) в тялото. Благодарение на този софтуер, наречен MAR (Metal Artifact Reduction), отблясъците и неоценените зони се коригират. Друга важна функция на системата се проявява при позиционирането на пациента. Система от камери осигурява правилната позиция на пациента. Така техникът прекарва по-малко време вътре (5 вместо 30 секунди) и се излага на по-малка доза.

Удобство за пациентите

Много пациенти се притесняват да се подложат на ПЕТ/КТ и се стресират от обездвижването им в тъмна среда. PET/CT Omni Legend елиминира тази фобия. Той разполага със светодиодно осветление и прави сканирането възможно най-спокойно за пациентите. Освен това разполага с цветен дизайн в горната част на тунела, който помага за облекчаване на стреса и намаляване на движенията при нервните пациенти.

Безопасна употреба при деца

Особено при пациенти деца, важна цел при ПЕТ и КТ е да се намалят инжекционните дози за пациента до възможния минимум. С технологията PET/CT Omni Legend тази цел се постига лесно. Освен това с цифровата ПЕТ система се поддържа и експозиция на ниски дози, което е много по-важно при педиатричните пациенти.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.